4 плетива, които не излизат от мода

0

През зимата плетивата определено винаги са на мода и това е безспорен факт. Студенето време предразполага към топлината, ефирния допир и по-обемната текстура на тези дрехи и дамите, както и господата винаги имат поне по няколко в гардероба си. За сезона на есента и зимата, през 2016 се очертаха 4 модела плетива, които няма как да не притежавате, защото се превърнаха в хит сред тенденциите отново.

Преди да Ви изброим кои точно плетива са в топ класациите за студеното време тази година, нека очертаем основните тенденции при плетивата въобще. Основно се очертаха модели плетива с по-обемна структура или такива с асиметрична кройка и дизайн. Разбира се влиянието на 70-те години, което полъхваше от облеклото тази година се отрази и в плетивата под формата на ресни, заигравания с възли и обеми, както и много геометрия и цветя.
pletena_roklya
Ето и кои са 4-те плетива супер хитови за този сезон!

Пуловерите – тук разнообразието е голямо, както при жените, така и при мъжете. Основно пуловерите, обаче са с обемни размери, с ръкави по-дълги от необходимото и асиметрични естествено. Относно деколтетата, се срещаха модели с високи яки, с обли деколтета или тип лодка, както и V – образни. Освен асиметрия, при пуловерите задължително ще срещнете и ресни под разнообразна форма.

Жилетки – при жилетките се очерта основно дамско влияние, защото господата рядко използват тази, така любима на жените връхна дреха. Изключително модерни се оказаха жилетките с дълги до земята гърбове и къси предни краища. При тях основно се разпознаваше обемност отново, но тук там по-ажурни плетива се прокрадваха. Копчета този сезон при жилетките почти липсваха, защото те се прибираха към тялото с колан или връв. Отново много ресни, асиметрия и цветове ориентирани към пастелната гама.Плетена рокля – сред плетива, които няма как да не забележим този сезон, се нареди и дамската плетена рокля. Тя е толкова модерна и актуална, че няма как дамите да нямат поне една в гардероба си. Основно дължината се очерта до средата на прасеца, но вариации в по-къса или дълга посока се срещаха. Комбинацията на ресни от плат, кожа или дори с дантела се наблюдаваха, както и голямо разнообразие на кройки и преплитания.

knitteddressesШапки – дали ще останете изненадани или не, тази зима плетената шапка е адски модерна и за мъжете и за жените. Така, че смело я използвайте, когато е в добро съчетание с тоалета Ви. Имаше шапки с козирки, меки оформящи се по главата или такива с безброй пухчета и ресни.

Share.

Leave A Reply