9 модни съвета към мъжете

0

Модата за щастие в наши дни е доста разнообразна и трудно можем да се изложим с лош избор. Важно е не дали нещо е модерно или не, а дали ни отива, дали ни подчертава характера, а също така и дали е подходящо в дадения случай. До кварталния магазин с анцуг и маратонки не е погрешен избор, но за изискан ресторант или бизнес събитие не е особено подходящо.moda

Колкото и да си говорим и пишем как мъжете се интересуват от мода и следят модните тенденции в същата степен като дамите, не е вярно. Малка част са тези, които проявяват интерес към модата като цяло, разглеждат и мерят много модели преди да си купят дадена дреха. Но в същото време искат да бъдат облечени в хубави дрехи, които им отиват и им стоят перфектно като размер. Част от мъжете имат усет и собствен стил на обличане и не се интересуват особено дали са облечени според последния писък на модата или не. Това е много добре, но не всеки е длъжен да има този вроден усет. Друга част носят дрехи като „другите” и гледат да не се отличават особено, най-вече от приятелите им. Всъщност, това са нормални и напълно естествени неща за мъжката природа.

Все пак ще се опитам да дам няколко, надявам се, полезни съвета към мъжете, свързани с външния им вид.

1. Не изглеждайте така, както не Ви харесва, само защото това било модерно. Днес е модерно, утре се смята за кич, така че се вслушвайте в собствената Ви преценка и усет, както и мненията на някои близки до Вас жени.

2. Бръсненето! Мъж с оскубани вежди и обръснати крака не е секси за дамите. Боцкането на поникнали косъмчета не е никак приятно за по-нежната женска кожа. Хубаво е да си бръснете брадата редовно, тъй като чрез лицето се получава първото впечатление на околните и контактувате с него. Мода „брадат” може да се разтълкува като мързелив и неуважаващ жените! Носенето на брада никога не се е смятало за проява на мъжественост, а напротив – проява на комплекс!

3. Грозно облекло е това, което не Ви отива. Грозно е и когато се наведете и … сещате се каква „прекрасна” гледка би се разкрила. Важно е дрехите да са Ви по мяра.

4. Неподходящите обувки са сравнително често допускана грешка. Оставете маратонките и кецовете за по-спортните дрехи. Това, че известни изпълнители излизат на сцената с костюм и кецове, не е, защото е много стилно и секси, а защото за тях това е търсеният ефект. Спортно-елегантните едноцветни обувки с изчистен дизайн и мокасините биха паснали на не строго официален костюм. На официално събитие винаги носете официални обувки (съчетани с официални дрехи, разбира се).5. Дънки, пъхнати в ботушите също не стоят особено красиво на мъжете.

6. По отношение на бижутата – хубаво е да Ви отиват на кожата и на облеклото. И с повече, и с по-малко, и без такива, е добре. Препоръчително е да носите бижута, изработени от ценни метали като злато, сребро, платина и естествени камъни, като внимавате с цвета им и как Ви стоят на кожата. Има и хубави евтини бижута от естествени материали.

7. Не носете прекалено изрязани или прозрачни дрехи, както и с голямо деколте. Също така внимавайте с цветовете – избягвайте да носите розово и виолетово. Оставете това за дамите.

8. Ако искате да Ви възприемат като стилен и пораснал мъж – не носете тениски с остроумни надписи, послания, както и най-вече надписи, които не знаете какво означават.

9. Не на последно място – парфюмът. Не задушавайте околните и не се пръскайте с прекалено натрапчив аромат. Не забравяйте, че има алергични хора, дори към най-скъпите маркови парфюми.

Share.

Leave A Reply