Детски играчки – защо са важни за децата и какво развиват

0

Помните ли първата си детска играчка? А най-сантименталната такава? Помня, когато бях малка моята майка ми разказа за кукла купена ѝ от Русия. Тогава не е имало такъв богат асортимент от детски магазини, а детските играчки били кът. Такива се изработвали от някой дърводелец в региона или ушивали и изплитали от майките и бабите на децата.

Днес, за разлика от далечните отминали времена, децата ни са истински богати на многообразието от детски игри и играчки, което предлага пазара. Днес може да купите играчки не само в магазина, но и с помощта на интернет, а децата ви да развиват всякакви умения.

Защо децата ни се нуждаят от детски играчки?С детските игри малчуганите не само се забавляват, но и се развиват психологически, физически и израстват правилно.

В избора на всяка нова детска играчка детето може да научи нещо ново в процеса на играта, да изпита положителни емоции, да изразходва енергия и да мисли.

Само вие знаете предпочитанията на детето си и ако не можете да отидете с него и да изберете подарък, можете да направите поръчка в онлайн магазина за играчки.

Всяка играчка има свое собствено време

Всяка възраст има свои собствени играчки. Дори и за най-малките продуктите имат добри параметри, развиват двигателни умения, координация, внимание. Всяка една играчка има опаковка с инструкции за употреба и е маркирана с препоръчителната възраст. От съображения за сигурност са отбелязани и използваните за направата ѝ материали, а такива винаги са висококачествени, екологично чисти и безопасни. материали.

За бебетата се препоръчват меки играчки, но без покрития от козина и пух, които могат да попаднат в устата. Важно условие в избора на бебешка играчка е също така, то да не се изплаши, ако се страхува от резки звуци, избягвайте играчки пейджъри и провокиращи силна или неприятна музика. Една добра играчка трябва да бъде не само полезна и красива, но и безопасна.

Първата играчка

Първата играчка е дрънкалка. На пазара зима огромен избор от висящи дрънкалки. За децата, които могат да държат играчка в ръката си, е по-добре да купувате дрънкалки. Такива привличат вниманието и карат децата да се смеят.

От какво са направени детските играчки

Най-старите играчки, предци на съвременните били изработени от отпадъчни материали: слама, глина, дърво и др. Последният материал се използва в производството на детски играчки и до ден днешен и позволява да се създават екологични играчки …Съвременните играчки са изработени от пластмаса, гума, синтетични материали, понякога метал.

Пластмасовите играчки са доста популярни и евтини. Те гарантират безопасната игра на децата и най-често са сертифицирани.

Какви играчки има?

По възраст, играчките се отличават:

  • Детски играчки за новородени (до три месеца);
  • Детски играчки за кърмачета (от 3-4 месеца до една година);
  • Детски играчки за деца на две години и т.н.

Според материала на производство:

Дърво;

Пластмаса;

Каучук;

Кожа и др.

Детски играчки по назначение:

предназначени за сензори – зрителни калейдоскопи, музикални, дрънкалки и т.н.

двигателни играчки – механизми за навиване, коли, топка и др.;

играчките за групови или самостоятелни игри са кукли, животни, коли;

конструктори – разнообразие от дизайнерски елементи и сглобяеми елементи;

Как възпитават играчките:

Детски играчки има за всеки вкус, възраст и заложби. Някои имат вродени заложби като музикални, художествени и други творчески. Други деца са хипер активни и за тях е важно да изразходват енергията си, чрез игри. На трета група деца се отдават игрите с логическо мислене и пр. Изберете правилните детски игри и купете мечтаните от вашите деца.

Понякога е трудно да се класифицира дадена играчка като отделен клас или категория поради своята гъвкавост.

Най-важното за всеки родител е да направи правилно подбора на детска играчка, според възраст и заложби на детето. Това дали искате децата ви да прекарват повече време навън в активни физически занимания, дали искате да стоят у дома под наблюдение и да се занимават с образцови игри или търсите играчка, която да забавлява детето, докато вие вършите домакинските си задължения. Всичко има смисъл и е от значение за правилното развитие и израстване на децата ви!

Купете детски играчки от онлайн магазин. Сами ще се изненадате, какво многообразие се предлага днес!

Share.

Leave A Reply