Дуги Уайт отново в България

0

Doogie White (Дуги Уайт) ще направи концерт с Кикимора във Варна. Морската ни столица ще бъде третият наш град, в който бившият вокалист на Рейнбоу (Rainbow) ще гостува тази година. През май той, заедно с Кикимора, разтърсиха Сопот, а през септември – Левски. Концертът във Варна ще се състои на 3 октомври и е съпътстващо културно събитие към провеждащата се от 1 до 4 октомври Международна ветроходна регата SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016. Място на провеждане на концерта ще бъде пристанище „Варна”. Покрай провеждането на регатата ще се състоят още два рок концерта: на 1 октомври от 19:30 часа ще излязат група „Легендите” със специален гост Тони Димитрова, а ден след това (2 октомври) в същият начален час и на същото място ще се състои концерт „Бохемска рапсодия” с участието на Звезди Керемидчиев (от Ахат).

Дуги Уайт е шотландски певец, известен у нас предимно заради периода си в Рейнбоу. Той е настоящ вокалист на Майкъл Шенкър Груп (MSG), с която също е пял у нас (в Каварна). Преди 15 години Doogie White е работил с виртуозния наш китарист и композитор Николо Коцев в рок операта „Нострадамус” (ролята на разказвача). Напоследък често посещава България (за щастие)и публиката ще може да се наслади на страхотни изпълнения на множество обичани песни от цялото творчество на групата на Ричи Блекмор (Rainbow), както и на хитове на Дийп Пърпъл, а също така и песни от соловата кариера на изпълнителя. Музикантите от родната група Кикимора са доказали отдавна, че работят сериозно и свирят на световно ниво.doogie_kikimora

Концертът започва в 19:30 часа, сцената е на открито (Пристанище „Варна“), входът е свободен! Организатор на събитието е община Варна.
Share.

Leave A Reply