Германците Running Wild с нова песен и албум

0

Чисто случайно или може би не в ютюб попадам на ново парче на германците Running Wild (Рънинг Уайлд). След първото слушане набързо реших, че си заслужава да напиша новина по повода.

Песента е озаглавена “Black Bart” и е посветена на известният пират от 18 век Бартоломю Робъртс. Парчето би се харесало на почитателите на класическия хеви метъл и хард рок. “Black Bart” носи много заряд, ритъм, приятно и мелодично звучене и стабилно пеене от Ролф Каспарек.  Още по-хубавата новина е, че бандата издава нов албум само след няколко дни – на 26 август. Албумът се казва “Rapid Forey” („Бързо нападение”) и съдържа 11 нови композиции. Продуцент на албума е Ролф Каспарек, а звуков инженер е Niki Nowy. Компанията издател е Steamhammer/SPV.

Вокалистът Ролф Каспарек определя новия албум като най-разнообразния в сравнение с предходните. По отношение на заглавието на песента “Black Bart” във фейсбук страницата на групата пишат: „Бартоломю Робъртс (17 май 1682г.– 10 февруари 1722г.) роден като Джон Робъртс, известен с прякора “Black Bart” (Черния Барт), не е бил просто една от най-ярките личности в историята на пиратството, но също и най-успешният пират с повече от 200 пленени кораба.”

Running Wild е германска хеви метъл група, създадена през 1976 в Хамбург. Групата има издадени 15 студийни албума в кариерата си досега. Въпреки че първите им записи съдържат сатанински теми, китаристът на групата,  Gerald  “Preacher” Warnecke е учил теология тогава и сега е свещеник в Кьолн. През 1987 Running Wild издават албума Under Jolly Roger, в който тематиката на текстовете е пиратска и историческа. След издаването на този албум се вдъхновяват млади групи от текстовете и се появява т. нар. поджанр в хеви метъла – пиратски метъл. Докато историческите теми в текстовете им в началото са доста повърхностни, в последните им албуми са обстойно проучени от вокалиста Ролф Каспарек, който има силен интерес към историята.
Share.

Leave A Reply