Как да водим ефективна битка срещу хлебарки

0

Хлебарките пренасят множество болести и именно за това трябва да ги държим далеч от домовете ни. Сред заболяванията, които те носят са хепатит, дизентерия, салмонела и други подобни. Колкото по-скоро започнем битка с неприятните хлебарки, толкова по-добре за нас.
Кафявите хлебарки са най-разпространени у нас и в други части на света. Те са дребни и могат да се видят в жилища, където има отопление чрез парно. Обичат да лазят по храни и течности, като обитават влажните помещения (бани и тоалетни), а също и кухните.
Що се отнася до черните хлебарки те са големи и често плашат хората с външния си вид. Този вид хлебарки идва от канализационните шахти и тръбите и превзема вашето жилище сравнително бързо. Наричани още ориенталски хлебарки те могат да се видят и извън сградите по улиците или по листата на дърветата.
Най-удачния вариант да започнете битка срещу хлебарките е като използвате ефективни препарати, които да унищожат насекомите и яйцата им. Препоръчително, е да се възползвате от услугите на опитна ДДД фирма, която да напръска с качествена отрова и да унищожи пълзящите натрапници смущаващи съня и спокойствието ви.
Ако искате да премахнете хлебарките завинаги е нужно да спазвате стриктна хигиена, която ще намали запасите на храни за инсектите. Не оставяйте мръсни чинии, пометете трохите от пода и не разливайте сладки течности. Запушете всички дупки по апартамента или къщата, за да намалите възможните скривалища на кафяви и черни хлебарки
Ремонтът на банята е препоръчителен, тъй като точна в нея може да видите ориенталски хлебарки със солиден размер. Замажете процепите и дупките в стените, за да сте сигурни, че те няма да станат удобно място за снасяне на яйца от хлебарки. Редовно почиствайте всички помещения и наблюдавайте дали някъде не са се настанили неканени пълзящи гости.
В случай, че гласувате доверие на ДДД фирма, то последната ще извърши щателен оглед на обекта ви, който има за цел да открие леговищата на хлебарки. Точно там ще се напръска с отрова и буболечките ще умрат до една.
Комбинацията между редовно санитаризиране на дома ви и пръскане със специален препарат ще доведе до елиминирането на всички неприятни насекоми. Профилактиката за третиране на всички стаи у вас трябва да се проведе поне веднъж на месец, а ако проблема продължава са необходими по-сериозни мерки състоящи се в обработка на целия вход в жилищния блок.
Има случаи, при които пръскането срещу хлебарки от ДДД фирма може да продължи за дълго време, докато се минат мазетата, абонатната станция, общите стаи и стълбището на блока или кооперацията, в която живеете. Само по този начин може да сте сигурни, че хлебарките няма да се завърнат отново на местопрестъплението.
Share.

Leave A Reply