Концертен туризъм в Тутракан

0

За няколко дни в малкия крайдунавски град Тутракан се събрахме хора от цяла България. Хотелската база беше отдавна запълнена, за да настани всички фенове на рок музиката и не само и за останалите желаещи да посетят фестивалните вечери се наложи отсядане в съседни на Тутракан градове и села. Фестивалът „Огненият Дунав 2016” предложи голямо разнообразие от културна програма, която включваше балет, театрална постановка, фолклорна вечер и два рок концерта.

Повод за концертен туризъм в края на юли беше петото издание на фестивала „Огненият Дунав”, а мястото на провеждане на събитията беше местността „Кейова стена” в Крайдунавския парк на китния български град Тутракан. Малък и симпатичен град с приятен климат и множество места край северната ни граница –река Дунав за отдих и запомнящи се красиви моменти. Такъв момент освен красивия залез беше и краят на фестивала „Огненият Дунав”. Двата рок концерта ще се запомнят от феновете на тази музика със сигурност, въпреки че и Кен Хенсли и Джо Лин Търнър гостуват често у нас.

Подгряващите изпълнители свършиха перфектно своята работа и в двата рок дни. В петък вечер на 29 юли се състоя концертът на композитора и текстописец на песните на Юрая Хийп до 1980 Кен Хенсли. Той излезе с бандата на Ясен Димитров. Подгряваща група беше Deep Violet.

Въпреки че нямаше много фенове пред сцената на трибют групата Deep Violet, групата се справи чудесно с подгряването на публиката (която гледаше залеза или си похапваше и пийваше наоколо)и изпълни много хитове на Рейнбоу и Дийп Пърпъл с много заряд, който подхожда на тази музика.

Шкумбата успя да разсмее всички, въпреки че вицовете не са нови никому. Той също така показа добри певчески способности на сцената в Крайдунавския парк на Тутракан.

ken_hensley_yassen_На 29 юли беше една магическа нощ с Магьосника в Тутракан. Кен Хенсли се раздаде за фенове от няколко поколения, които пеехме песните му. Въпреки че озвучаването беше добро, но не и перфектно (за двете рок вечери), Кен Хенсли и Ясен и компания оставиха сърцето и душата си на сцената и това се усети от събралите се няколко хиляди любители на рок музиката от цяла България. Прозвучаха много от хитовете на Юрая Хийп, както и песни от соловите албуми на Кен Хенсли. k_hensley

ken_hensley_yasenЛазерното шоу на Дани Лазер Шоу подсили магическата атмосфера в двете вечери, а водещият Наско от БГ радио също подпомагаше високият градус на настроението.

Румънеца и Енчев сложиха край на предпоследната фестивална вечер на „Огненият Дунав”.

joe_eridanВтората рок вечер и последна вечер за тазгодишното пето издание на фестивала започна с група Конкурент. Добре познати група на родните рок фенове, която остана доста по-дълго на сцената от предвиденото. Конкурент, както и Стефан Рядков подгряха добре хилядната публика в Тутракан. Тъй като беше почивен ден много хора бяха дошли от различни кътчета на страната за концерта на Джо Лин Търнър и група Еридан. Концертът на бившия вокалист на Рейнбоу, Дийп Пърпъл, Ингви Малмстийн и Брейзън Абът, заедно с подкрепата на музикантите от Еридан започна с известно закъснение,но пък с ефектно огнено и светлинно шоу, което продължи през целия концерт.dani_laser_show Самият концерт разтърси стабилно малкото крайдунавско градче Тутракан. Прозвучаха множество рок химни, любими на няколко поколения фенове.

joe_dani_lazerПоследната фестивална вечер  завърши с ефектно светлинно шоу и красива заря на фона на култовата песен на Рейнбоу от периода с Рони Джеймс Дио „Catch The Rainbow”.

 
Share.

Leave A Reply