Купувайте украшения на децата си – те повдигат тяхното настроение

0

Бижутата са възникнали хиляди години назад, когато хората от далечната каменна епоха започват да се кичат с различни камъчета, цветя, раковини и т.н.

В наши дни за направата на бижута се използват разнообразни метали и сплави, различни видове прозрачни и цветни стъкла, пластмаси, керамика, изкуствени перли и много други. Лъскавите аксесоари и синджирчета винаги привличат вниманието на потребителите. Децата подражавайки на възрастните, се стремят да експериментират със своя външен вид, накичвайки по себе си всичко, което им попадне под ръка.

Възрастните са тези, които трябва да помогнат на модерния малчуган в избора на цветните аксесоари. Разбира се, украшенията може да се направят собственоръчно от копчета или перлички. Но по-лесно е да си ги купим.

gghh

На какво трябва да обърнете внимание при избора на бижута за децата?

Родителят не трябва да забравя, че даже такива вещи, като закопчалки, мъниста, висулки по чантата, училищни аксесоари, брошки и др. не трябва да причиняват вреда на детето.

  1. Избягвайте украшения от полистирол и полиетилен. При нагряване те отделят токсични вещества.
  2. В укаршенията за малки деца висулки и мъниста въобще не трябва да има. Мъниците може да си ги пъхнат в устата или носа, а и да ги глътнат.
  3. Учете детето да пазарува разумно: по-добре по-скъпо, но със спокойна душа.

И последният съвет за родителите: помагайте на детето да подбира, съчетава и комбинира модните изделия с дрехите и другите аксесоари. Мънистата, висулките, гривните, фибите в искрящи цветове и камъчетата са винаги актуални. Те могат да бъдат с различни форми: пеперудки, сърчица, по-големи и малки мъниста, звездички и с различни цветове: започват от бледо сиви и бежови оттенъци до най-ярките – червени, жълти, зелени.
Share.

Leave A Reply