Мариана Попова в дует със световноизвестен музикант

0

Една много чувствена песен се появи официално днес в ютюб и нямаше начин да не ѝ обърна внимание. Още повече, че е дует с участието на световноизвестния (в жанра си) аржентински китарист и певец Лукас Маскиано (Lucas Masciano) и родната певица Мариана Попова.

“Tangueando la rumba” е петата песен на Мариана Попова на испански език. Музиката и текста са дело на Лукас Маскиано, а аранжимента и продуцирането – на Дани Милев. Самата песен със сигурност би се харесала на любителите на акустичната музика и страстните испански ритми, в случая румба, примесени с фюжън и тангос елементи. Песента се разгръща в характерния стил на композиране на Лукас Маскиано и носи в себе си много страст и красота. Мариана Попова от своя страна с характерния си чувствен глас допринася значително песента да докосва душата на слушателя.

lukas_mАржентинският музикант живее и твори основно в Испания. В студентските си години е бил уличен музикант, като в последствие таланта и харизмата му са забелязани от известен продуцент и подписва с музикална компания. Това преобръща живота му и последният му албум „От Париж до Трансилвания” става най-продаваният в Испания за годината. Интересно за този албум е, че е записан с улични музиканти, срещнати от него и групата му по време на турнето му от Париж до Трансилвания. Музиката му се характеризира с това, че носи голяма доза позитивизъм и положителна енергия. Жанрово обича да експериментира, да смесва различни стилове и мотиви в песните си. Самият той е определил жанра на музиката си във Фейсбук страницата си като акустична музика.

Дуетът му с Мариана Попова може да бъде чут в официалния канал на певицата в ютюб.
Share.

Leave A Reply