Metalwings – нежни преливащи мелодии с епичен привкус и чар

0

Metalwings – нова българска група, която прикова вниманието на милиони музикални фенове в платформата ютюб с песента „Crying Of The Sun”

Клипът на песента “Crying of the Sun” има вече над четири милиона гледания и множество положителни коментари от фенове на музиката от цял свят. И напълно заслужено и дори учудващо с оглед развитието на музикалния бизнес, най-вече в последните години. Рядко се случва красива и по-сложна музика да бъде оценена толкова добре в наши дни. Клипът на песента е сниман на Белоградчишките скали – магическо място, което придава епично въздействие и те кара да гледаш видеото многократно. България била много красива! Самата песен може да се характеризира с плавно преливащи красиви мелодии, чувствено и в същото време звучащо епично пеене на вокалистката Стела Атанасова и бившият китарист на групата Велислав Узунов. В записването на клипа към песента Велислав Узунов не участва, а там се вижда да пее басиста Константин Узунов, който също се справя много добре като бек вокалист. Промоцията на клипа към “Crying of the Sun”се състоя в края на януари 2015. Това е първият видеоклип на групата.  Броят преглеждания и положителните коментари в ютюб на хора от цял свят доказват, че у нас наистина се прави много качествена музика и имаме музиканти на световно ниво и в този жанр.

stela_metalwings1Група Metalwings (Метълуингс) е съставена от Стела Атанасова – вокал, електрическа виола, клавишни, Григор Костадинов – китара, Кръстьо Йорданов – китара, ирландска флейта, вокал, Константин Узунов – бас, вокал, Ангел Китанов – клавишни. Доскорошен барабанист на бандата беше Емилиян Арсов, а отскоро е заместен от Blackie.

Жанрът, в който твори родната група Metalwings е симфоничен рок/метъл и е характерен за много групи от Скандинавския полуостров. Жанрът предлага на слушателите мелодични и ритмични песни с вплетена загадъчност и драматизъм. Оперното пеене и електрическата виола на Стела се вписват идеално в стила. Келтските мотиви допринасят за отличителността на групата. Радващо е, че музиката на Metalwings се отличава от множеството популярни северноевропейски групи и по никакъв начин не бива да бъде сравнявана с някоя от тях.

За музиката на групата са характерни приятни преливащи мелодии, красиво лирично пеене на водещият вокал Стела Атанасова, като същевременно се усещат характерните за рок/метъл музиката емоция и заряд. Басистът Константин Узунов се включва много добре и като втори вокал в “Crying of the Sun”. На концерти освен авторски песни, групата изпълнява и кавъри на Nightwish (Найтуиш) и други групи.

Metalwings е сформирана през 2010 в София. Идеята за създаването на такъв тип група е на Стела Атанасова. Групата започва да прави концерти година по-късно – през 2011. Имат множество участия на фестивали и в клубове. През лятото на 2016 Metalwings представи своето дебютно EP, озаглавено “Fallen Angel in the Hell”. Песните от това EP вече са качени в ютюб канала на групата (METALWINGS BULGARIA) и се приемат много добре от феновете.
Share.

Leave A Reply