Metalwings с концерт за промото на видеото към Fallen Angel In The Hell

0

Нашумялата българска симфо метъл група Metalwings (Метълуингс) ще направи концерт в София на 27 април 2017. Събитието ще се състои в клуб Joy Station в Студентски град и е с вход свободен. По време на концерта групата ще представи своя официален клип към песента Fallen Angel In the Hell. Песента е част от едноименното дебютно ЕР на групата, което беше издадено на 12 май 2016г.

Група Metalwings доказа, че умее да прави хубави и успешни клипове към песните си. За пример – Crying Of The Sun, който има над 6 милиона гледания в Youtube, както и видеото към Ship Of Shadows, което събра над 65 хил. преглеждания досега. За видеото на най-големия си хит групата заложи на красотата и магията на българската природа и по-точно на Белоградчишките скали. Снимането на клип с дрон сред природата се оказа сполучлива и ефектна идея, чиято реализация предизвика много коментари и положителни реакции.

Клипът на песента Fallen Angel In The Hell от едноименното EP също е сниман с дрон сред красотите на българската природа, но този път са направени снимки на различни места и кадрите са умело монтирани. Режисьор на клипа е Петър Томов, като постпродукцията и специалните ефекти са също негово дело. Оператор зад дрона е Ивайло Станчев.

Тъй като се оказва, че групата има повече фенове по света, отколкото в България, ето малко повече инфо за тях тук, както и в тази статия тук.

Metalwings е симфоник метъл група, която стана популярна в Youtube с клипа на песента Crying Of The Sun, който има над 6 милиона гледания, както и множество положителни коментари от фенове от цял свят. Всички песни от дебютното им EP “Fallen Angel In The Hell” също се приеха много добре почитателите на музиката.

Група Metalwings твори и свири в България от есента на 2010 година. За шестте години, откакто Metalwings се бори за своето място под слънцето, бандата успя да реализира един наистина красив и епичен клип към песента си Crying of the Sun и успя да покаже на света, че и в България може да се прави музика, достойна и високо оценена от милиони музикални фенове от целия свят!На 12 май 2016 г. Metalwings издаде първия си албум EP “Fallen Angel in the Hell”. Непосредствено след издаването на албума бандата даде интервюта за няколко чужди онлайн метъл издания, включително и за онлайн радиото Conexion Rock Radio, което има хиляди слушатели в цяла Латинска Америка. В това дългоочаквано EP бандата предостави на феновете си четири наистина майсторски композирани песни – Fallen Angel in the Hell, Slaves of the Night, Ship of Shadows и Immortal Metal Wings. Като бонус към албума си, музикантите от Metalwings пуснаха и песента си Crying of the Sun, която беше издадена като сингъл през 2012 г., но вече стана част и от първия албум на бандата. Често зад красивите и епични мелодии в музиката на Metalwings могат да се усетят ренесансови мотиви, както и сложна фактура, които обогатяват музиката с допълнителен драматизъм и красота на изказа.

Настоящият състав на Metalwings се състои от: Стела Атанасова (оперни женски вокали, електрическа виола, клавишни); Григор Костадинов (китара); Кръстьо Йорданов (китара, вокал, ирландска флейта); Константин Узунов (бас); Ангел Китанов (клавишни); Никола Иванов – Blackie (барабани).

Share.

Leave A Reply