Мишел Тело завладява с нов хит

0
Бразилският изпълнител на нашумялата преди три години песен “Ai se eu te pego” доказва отново, че може да прави хитове. Публикуваната на 24 септември нова песен „Tá quente“ („Толкова горещо“) в официалния канал на изпълнителя в youtube обещава да бъде наистина горещ хит. За по-малко от седмица успя да събере над 1,5 милиона преглеждания и множество положителни коментари и оценки в ютюб. Заглавието на песента определено подхожда на метеорологичните условия в Бразилия, тъй като там сега започва лятото. „Tá quente“ е първият сингъл от предстоящият нов албум на Мишел Тело, озаглавен „Baile do Teló“ („Танцът на Тело“). С този сингъл русокосият изпълнител се завръща в радиата, а с клипа и в музикалните телевизии.

michel-telo-120390С хитове като “Ai se eu te pego”(“Леле, ако те хвана”), “Fugidinha” („ Да изчезнем за малко”) и „Bara Bará Bere Berê“, Мишел Тело успя да направи рекордните 1 милиард гледания.  По този начин той стана първият бразилски изпълнител, осъществил такова постижение.

Музиката, която изпълняват  Мишел michel-telo_matТело и групата му се нарича musica sertaneja (музика сертанежа – народна(country) музика), като често използва и мотиви от съвременната поп музика. Музика сертанежа се заражда през 20-те години на миналия век в аграрните зони на Бразилия, основно в югозападните райони. Това е най-популярната музика в Бразилия, както също самба и така наречените ритми на Баия. Различно в сертанежа музиката на Мишел Тело от традиционната са текстовете, като той решава да
бъдат по-съвременни и близки до младите хора.

 

Share.

Leave A Reply