Мъжки обувки за официален повод

0

Всички знаем добре, че обувките на мъжете се забелязват и не е без значение на какъв избор сме се спрели. Обувките са един от онези ключови елементи в цялостната визия на един мъж, които могат да му придадат джентълменска и мъжкарска визия. Това се отнася задължително за бизнес и официалните облекла. Не може облеклото да е официално, да сме „изтупани” както се казва, или пък да отиваме на бизнес среща, а обувките да са като за разходка или спорт. Но не е лесно да изберем подходящи обувки за дадения повод и облекло.

Да речем, че вече имаме костюм по мярка, подходяща риза и вратовръзка и е дошъл редът да купуваме обувки. Подходящите обувки най-напред са тези, които стоят добре на притежателя им, удобни са и разбира се притежателят им се харесва с тях. Ако той не се харесва с тях и не се чувства комфортно, няма как да се усети онзи търсен джентълменски и мъжкарски ефект.Това важи за останалата част от облеклото с пълна сила, както и за аксесоарите към него. Но все пак е редно да се споменат някои важни неписани правила, които допринасят за получаването на търсената визия на уверения в себе си мъж.Добре е да се внимава много с цветовете – не повече от три цвята за официални и бизнес облекла. Най-сигурно е ако заложим на обувки в цвят, в който е и костюмът. Черният цвят обикновено придава по-голяма официалност и изисканост, но и може да не е най-добрият избор за обувки и костюм за бизнес среща, тъй като може да създаде усещане за по-голяма дистанция. При мъжките обувки черното прави краката да не изглеждат много големи, а по-светлите цветове – обратното. Същото се отнася и за по-изчистеният дизайн в сравнение с обувките с  повече детайли.

Модните тенденции при мъжките обувки и по-специално при официалните такива с всяка година стават все по-ориентирани към удобството и комфорта на притежателя им. Това в никакъв случай не означава компромис със стилната визия и елегантния дизайн.


Share.

Leave A Reply