Народна песен със съвременни елементи стана хит по света

0

Народната ни музика е надминала всякакви граници много от отдавна. Множество музиканти по света признават, че слушат с интерес музиката на дедите ни и остават много удивени от магията и красотата, която тя носи. Любими на музиканти и не само са многогласните изпълнения на български женски хорови състави.

Известният израелски и продуцент DJ Саги Абитбул (Sagi Abitbul)използва народната песен „Чичовите конье” като основа на своето парче „Stanga”. Младият DJ прави тотален ютюб хит благодарение на нашата песен, в която вплита съвременни електронни мотиви, така че песента да става за танцуване в клубовете. Песента вече има над 7 милиона гледания, а новата ремиксирана версия с клип набира за седмици голяма популярност – около 200 хиляди за едва две седмици. Израелският DJ смесва фолклорни мотиви от музиката на различни народи и ги пречупва през призмата на съвременния дискотечен звук. Самият Саги сподели за българска медия, че възнамерява да направи още едно парче с мотиви от българската народна музика и че този път е избрал песента „Мари, Марийко”.

Като българи е важно да отбележим, че в коментарите под клипа е написано, че е използвана българска народна песен и това могат да го видят хора от цял свят.
Share.

Leave A Reply