Още една гледна точка защо трябва да гласуваме

0

Какво ли не се говори и пише около избори и на всички ни е писнало от поредните обещания, скандали, предизборни компромати и от цялата тази агитация по всички възможни начини и по всички възможни информационни канали. Но изборите наистина са нещо важно и трябва да го осъзнаем. Те са наше законно право да участваме в управлението на страната и общината, в която живеем. 

От нашия избор зависи дали управляващите ни ще бъдат умни и способни хора, дали ще се развива страната или общината по-добре и в правилната посока, дали ще живеем по-добре тук или трябва да емигрираме по икономически причини. От нашия избор зависи и това дали ще изберем управници, които са силно свързани с определени “тъмни” сили или не. Това не е за подценяване, особено в малките градове, тъй като всички знаем силното влияние на братя Галеви до какво доведе в Дупница, колко често имаше изпочупени стъкла на заведения и тн, колко бизнеси фалираха и тн. Това е още една причина, поради която трябва добре да разгледаме кандидатите за общински съветници и кметове и да направим своя избор в неделя. Когато стане време за избори и всички се сещаме за известната фраза от “Бай Ганьо” “Всички са маскари!”. Да, но ако продължаваме да мислим така и да не бъдем активни, не ни чака нещо по-добро. 

Отидете и гласувайте за този, който мислите, че е малко по-умен, по-кадърен и би направил малко повече в сравнение с останалите. Не оставяйте купения вот да определя бъдещето ни. Не оставяйте сериозни неща, зависещи изцяло от нас, на късмета и съдбата. От нас зависи, повярвайте и помислете защо. Разгледайте листите с кандидатите за общински съветници и кметове, все някой познавате и знаете, че е кадърен. Подкрепете го и после изисквайте да работи съвестно и в интерес на общината, а не на себе си или някои известни личности със съмнителна репутация. 

Защо е добре в развитите страни и защо са развити? Не е ли заради всички хора, живеещи там, заради техните усилия, затова, че са били активни граждани, будни и са изисквали много, борели са се за това децата им да живеят по-добре. В много държави стачката е като национален спорт. Не им харесва даден закон или наредба – излизат на протест. Знаят кой са избрали и изискват от него. Проблемът не се решава със смяна на кмета или управляващите, а с приемането на закони и наредби в полза на обществото. Иначе си правят политическите игрички и няма нищо полезно налице. Не е важна самата политическа партия, важни са хората как работят, да работят и с представители на други политически партии в полза на гражданите и бизнеса. Пиша всичко това, защото ми се иска България да стане малко по-развита държава и младите да живеем тук по-добре. 

Share.

Leave A Reply