Отслабване с чай

0

Отслабването не е никак лесен процес по ред причини. Не е хубаво човек да се стреми да е прекалено слаб, освен ако не е такъв генетично, нито дебел (над 15кг над здравословната нормата за дадената структура). Да оставим настрана външността, защото това е твърде субективно. Важно е, че да си затлъстял не е здравословно. Не всеки има правилна обмяна на веществата за съжаление. Причините могат да бъдат много, хормонални нарушения, заболявания, понякога и генетичната предразположеност към затлъстяване оказва сериозно влияние. Активният начин на живот, практикуване на спорт или просто някакъв вид физическа активност не позволяват да бъдем дебели (под дебели нямам предвид едри и лееко кръглички). Другият фактор, който влияе силно за регулиране на килограмите е начинът ни на хранене. Храните, съдържащи разни химии и палмови мазнини пречат много за нормалната обмяна на веществата в организма, за тяхното усвояване и съответно да бъдем с нормално тегло и изобщо да бъдем здрави.

Е, не всеки обича да се движи достатъчно, има необходимото време за това, или пък някаква здравословна причина пречи. Също така не всеки може да се храни често и с нормални количества храна, нито пък да си сготви нещо, за което знае в голяма степен какво съдържа. Нито всеки има село, където някой по-възрастен роднина да произведе вкусни домашни продукти. За щастие на общинските пазари се намират все още истински продукти като зеленчуци, плодове, мляко и млечни продукти, сланина, яйца, мед, домашен алкохол и тн., но количествата са малки. За да не настанат спорове, кое чисто, кое – не – който някога е пробвал домашното, или си произведе, никога няма да сбърка продукта!

Да не се отклонявам от темата – отслабване с чай. Чайовете от Далечния Изток са с доказани свойства, подпомагащи процеса на отслабване и регулиране обмяната на веществата. А освен това, имат приятен вкус и не пречи да се консумират дори само заради това. Богатите на различни видове антиоксиданти чайове пречистват организма и ускоряват обмяната на веществата, подобряват настроението и освежават. Човек в депресия и лошо настроение няма как да постигне целите си що се отнася до здравето. Танини, катехини, полифеноли, минерали и малко витамини. Това са основните вещества в различните видове зелен и черен чай. Зелените видове чай като матча, гиокуро, сенча, банча, китайски зелен чай и тн. съдържат големи количества антиоксиданти, които подпомагат свалянето на излишни килограми, както и здравето ни като цяло. Зеленият чай сваля нивата на лошия холестерол и е полезен за предпазване на сърдечно-съдовата система. Антиоксидантите в чая предизвикват по-добро разграждане и усвояване на веществата след хранене и подобряват самото храносмилане. По този начин се образува енергия и се тонизира организма. Освен това ускоряват процеса на разграждане на натрупани излишни мазнини в тялото.
Share.

Leave A Reply