Пак ли Гришо дъвкаме

0

Гришо бил арогантен, Гришо нищо не играел, Гришо пак отпаднал. Това си е за него. Той представя себе си и носи отговорност към себе си и екипа си. Да, българин е. Представя България на големи спортни форуми и не само спортни, като участия в реклами за световноизвестни компании. Но българите все свързваме онова представяне на страната ни от спортистите ни като някакъв вид пропаганда или едва ли не задължително да са номер едно. А всъщност идеята на спорта не е това. И най-вече на индивидуалния – играеш за себе си, за пари и за успехи. И сам си определяш дали и с какво се задоволяваш, а и играеш колкото можеш все пак.

grishoРеално погледнато Григор Димитров не е направил малко за себе си и за България – сред 50-те най-добри в света е, рекламира световни марки, с известни жени се среща, а покрай всичко това винаги казва, че е българин. Макар че всъщност няма как да не е гражданин на света, тези хора са със съвсем различен начин на живот и няма как иначе да е. затова и нямаме право да го съдим и сочим с пръст.

От друга страна в България сякаш темата за бизнеса и бизнес модела в спорта е тема табу. Сякаш още живеем в миналия век, когато спорт и бизнес са нямали нищо общо у нас. Спортистът трябва да може да си изкарва парите, а Гришо го може в случая.
Share.

Leave A Reply