Почивка в Каварна

0

Северното Черноморие предлага красива природа и приятни места за туризъм в България. Каварна е малко симпатично градче в Североизточна България. Има хубав център, добра инфраструктура, красива природа и плаж на около десетина минути с автобус от центъра.

Всъщност Каварна дори и вече без (за съжаление) Каварна Рок Фест е важно място за любителите на рок и метъл музиката. Там се намират придобилият световна известност паметник на незабравимия Рони Джеймс Дио (по чиято идея се дава началото на ежегоден рок фестивал – Каварна Рок Фест), както и паметник на емблематичното име за българската рок музика Георги Минчев. Паркът, където са разположени въпросните паметници, е малък и се намира в центъра на града, на една пресечка от автогарата. В парка има и паметници, свързани с българската история. В този малък парк се създава много приятна атмосфера човек да си изпие кафето, да спортува или просто да се разходи. Дърветата са доста внушителни на височина и с широка корона, което е в резултат на благоприятния климат и почви.Плажът на Каварна е изкуствено направен, тъй като местността е скалиста. Това по никакъв начин не прави плажа по-малко красив от гледна точка на туристите. Плажът там едва ли е най-подходящото място за почивка на море с деца, тъй като зоната, в която не е дълбоко е много малка. Но има спасители, както и водата е доста чиста, за да се вижда дъното. Плажът в Каварна със сигурност ще се хареса на хората, които търсят спокойствие и красива гледка – малък плаж на залив, бели скали, нормално застроена крайбрежна зона и много останала естествена растителност.

Каварна разполага с достатъчна легова база за настаняване. Цените на хотелите варират според близостта си до морската зона и според качеството, но могат да се определят сравнително ниски спрямо други черноморски курорти. Намират се евтини хотели в центъра на града, което прави града бюджетна морска дестинация.

Град Каварна се намира на около 1 час път с автобус от Варна, което обуславя и сравнително добрата свързаност на двата града с автобус.

Share.

Leave A Reply