Pressive и Tanus с концерт в клуб Live and Loud през септември

0

Мексиканските групи Pressive и Tanus ще направят концерт в клуб Live and Loud в София на 12 септември 2017. Групите са доста интересни като музика и стилове, така че си заслужава да им се обърне внимание. Музиката им би допаднала на широк кръг от хора, мелодична и интересна е и не е тясно жанрово ориентирана. Групите биха били интересни, както на слушащите модерен метъл, алтърнатив и индъстриъл, така и на феновете на електронната музика. Ето малко повече за двете банди.

Pressive е млада група от Гуадалахара, Мексико, изпълняваща авторска музика в жанра модерен ню метъл с елементи от алтърнатив рок/метъл и индъстриъл. Музиката на Pressive притежава характерната очаквана емоционалност за изпълнители от държава като Мексико. Млада група са, но както самите те пишат в биографията във Фейсбук страницата си, са група с добре отличаваща се и разпознаваема музика. Музиката им е мелодична и съчетава интересни агресивни рифове с доста солидни електронни мотиви. Всъщност мексиканската група е експериментирала с много различни жанрове и включване на различни мотиви в музиката си, преди да се утвърди в жанра модерен ню метъл, алтърнатив метъл. Групи, от които Pressive са повлияни, са: Korn, Chevelle, Muse, Linkin Park.

Pressive са поредното доказателство, че географията в твърдата музика се е разширила много и че от всяка страна може да се появи много стойностна банда. Групата става популярна в интернет пространството бързо и няколко години след създаването си вече обикаля по света с концерти. Освен концерти, Pressive работи и по издаването на нов албум.

Група Pressive е в състав: Charles Felix ( бас и синтезатор ), Lorenzo Prats ( китара ), Andres Prats (барабани ), Josue Alejandre ( вокал ).
Tanus е популярна dubstep/индъстриъл рок/ drum & bass група, създадена през 2014 година в Гуадалахара, Мексико. Въпреки че са от Мексико, музиката им няма нищо общо с латино ритмите, а с чисто западното звучене. Всъщност музиката им е много вълнуваща смесица от направленията в електронната музика drum & bass и dubstep с индъстриъл рок и метъл, като комбинацията между много електроника и китара определено звучи интересно. Tanus определено би се харесала на любителите на тези жанрове, както и на музикалните фенове, които не се ограничават със слушането само на един жанр.

Tanus е в състав: Virus – вокали, MikAnkh – DJ Media & перкусии, Mosses – соло китара, Svilor – соло китара, Paiste – ударни. Iʇt – бас, Void – синтезатор.

Share.

Leave A Reply