Рок фест „Елешница“ със здрави родни банди

0

Рок фестивал ще се проведе за пета поредна година в разложкото село Елешница на 8 и 9 юли. Очаква се в селото да пристигнат много фенове на рок музиката от съседните курортни градчета Банско и Разлог, както и жители от целия район. Рок фестът се провежда в разгара на летния туристически сезон, така че се очаква да има и посетители от чужбина. В Елешница тече трескава подготовка, като повече от половината население се е ангажирало с подготовката на организацията – едни почистват къщите си за туристи, други – косят тревата за палатковия лагер. Безплатен палатков лагер ще има в местността Степанови ливади. Басейн и плаж с кетъринг са част от условията за приятно изкарване в селцето.

Традициите за провеждане на събитие, свързано с рок музиката датират още от  1988г. След това рок фестивал се провежда чак през 2012г. и оттогава до сега вече пет поредни години. По традиция и както е редно, се дава възможност млади банди да подгряват по-известните и утвърдени такива. Тази година на сцената в Елешница на 8 юли ще се качат групите “DASS”от Гоце Делчев и “Nana & The Gang”от София и “Sintetica”. На следващият ден фестивалът продължава с концерт на бандите “Affection”от Казанлък, “Truth Be Told” и „Гранулом”. Входът е свободен, а началото е от 20:00 часа.

rockeleshnitsa

Важно е да се отбележи, че тазгодишното издание ще бъде отново с благотворителна кауза и този път тя е „Диабет без страх”.

Ето какво казва кметът на с. Елешница Сашо Мицин: „Хиляди фенове идват на рок събитието. В първата редица са и почти всички англичани, които живеят в селото ни. Винаги се получава страхотен празник и за българи, и за чужденци, защото музиката не дели феновете по никакъв признак”.
Share.

Leave A Reply