SEVI хедлайнер на фестивала в Сливница

0

Рок фестивал ще се проведе в Сливница в началото на август. Точното място на провеждане на концертите е градския парк на Сливница, а датата е 13 август. Начален час на събитието е 18:00. Вече са ясни групите и програмата на фестивала „Slivnitsa Rock Night 2016”. Правото да открие феста е поверено на Илиян Михайлов, а да закрият събитието на група Атлантик. Хедлайнер на петото издание на „Сливница рок фест” е придобилата популярност у нас и в чужбина рок банда Sevi. Любителите на рок музиката ще могат да се насладят на всички групи безплатно.

Група Sevi изгря наскоро на рок небосклона у нас и не само. Групата е с характерен женски вокал в лицето на Светлана Близнакова – Sevi. Другите членове на рок бандата са Деси Маркова – клавишни, Павлин Иванов – ударни, Иван Ангелов – китара, Рали Велинов – бас. Автори на музиката и текстовете са вокалистката Светлана Близнакова и басистът Рали Велинов. Sevi е сформирана през 2010 година в София от вокалистката и басистът на групата и от самото начало изпълняват авторски песни на английски език.

Тази година Sevi издадоха нов албум с авторски песни, който е приет много добре от родните фенове, но и от е харесван от много чужденци. Песни от албума са излъчени в ефир в наши и чужди радиостанции. Отзивите от не един чуждестранен сайт са чудесни. Клипът на песента „Don’t Hesitate” има над 60 хиляди преглеждания в ютюб и множество положителни коментари. Ето какво пише френското онлайн издание за рок и метъл музика Spirit of Metal (spirit-of-metal.com):
„…Don’t hesitate може да бъде сравнено с валяк, който изравнява всичко по пътя си……Назидателната „One time thing“ предлага убийствени рифове, чиито отговор ехти в диаболична ритмична сесия. В това натрупване на агресия, сладката певица облича премяна на лъвица, ревяща със сила преди да нападне плячката си. Публиката стои вцепенена, неспособна да избегне лапите й и острите й зъби, желаеща да се втурне през глава без да спира с треперещи нозе докато не падне от умора.
Нещо повече, слушателят може да се разтопи пред чувствения глас на сирената, плуваща в кристално море – така мек, но в същото време и мощен…..В очакване на третия им албум, който ще затвърди нашите впечатления, можем спокойно да се насладим на настроението, което ни поднасят SEVI…“

Sevi изнасят много концерти у нас и в чужбина, а това е показател, че групата се развива много добре, приема се добре от феновете на тази музика и си струва да се отскочи до Сливница! Концертът им ще бъде част от турнето The Battle Never Ends.

Ето пълната програма:
18:00 – Илиян Михайлов
18:30 – Мелди
19:30 – Experiment & Sheki
20:30 – Sevi
22:00 – Атлантик
Share.

Leave A Reply