Щастливото работно място

0

Организирайте личното си пространство в офиса така, че да привлечете в него „диханието на живота“ – прословутата енергия чи. От това зависят успешното изпълнение на служебните ви задачи, придвижването нагоре по йерархическата стълбица, отношенията с колегите и шефовете. Какво точно трябва да направите, за да постигнете целта си?

Перспективата
Желателно е погледът ви да не се „опира“ в стена или в преграда. Работата е там, че свободното пространство пред вас ви дава възможност да развиете творческото си мислене. За да създадете илюзия за перспектива, окачете пред себе си картина с панорамно изображение или огледало.

Телефонът
Ако си служите с дясната ръка, поставете го до нея, ако сте от левичарите – в далечния ляв ъгъл на бюрото си. Така ще привлечете успеха, ще установите полезни контакти, ще си осигурите завидни финансови постъпления. Не бива да протягате дясната си ръка наляво, за да хванете телефонната слушалка, нито пък лявата – надясно. Въпросното положение на ръцете блокира положителната енергия.

Любимците
Ако работите в пренаселено с колеги помещение или при вас идват безброй посетители, поставете на бюрото си някакъв ярък и любим предмет или снимка на близки хора – най-добре отдясно, в сектора, където властват емоциите.

Компютърът
Отдавна е известно, той генерира голямо количество съзидателна и творческа енергия. Балансирайте този мощен поток и го насочете в нужното русло с помощта на предмети в синьо, червено или оранжево. Компютърът ви позволява и да установите по-голяма хармония в съзнанието си. За целта сложете на десктопа на неговия монитор изображение на радващ очите ви пейзаж.

Редът
Старите и излишни вещи не позволяват на енергията на обновлението да навлезе в живота ви. Затова на вашето бюро трябва да стои само това, което използвате поне по няколко пъти на ден. Махнете всичко останало. Ненужните документи предизвикват застой в работата, а липсата на ред внася хаос в мисленето.

Чашата
Винаги дръжте на бюрото си чаша с чиста вода за пиене. Разположите ли я на десния му край, ще активизирате творческите си сили и изобретателността, на левия – знанията. Но имайте предвид, че водата трябва да е прясна: застоялата акумулира отрицателна енергия.
Share.

Leave A Reply