Силистра чества празника на града с рок концерт

0

Китният крайдунавски град Силистра организира много културни прояви и голям рок концерт по повод празника на града. Общината посвещава на Европейските дни на наследството своята програма с културни мероприятия, започващи на 1 септември 2016. Мотото на честванията е: „Европейски дни на наследството – празнични дни на Силистра 2016”.

Джон Лоутън и БТР ще завършат празничната вечер с голям концерт на площад „Свобода”. Празникът на град Силистра е на 14 септември – Кръстовден и може да бъде добър повод за посещение на града и празнуване от рокаджии и най-вече фенове на музиката на Юрая Хийп (Uriah Heep) от цяла България. След като направи концерти в София, Добрич и Тутракан, Силистра ще бъде четвъртият град в България, в който Джон Лоутън (John Lawton) ще пее през тази година. Силистренци и гостите на града за концерта ще могат да се насладят на живо на песни като емблематичната “July Morning”, както и „Sympathy”, “Stealin’”, “Look at yourself”, “The hanging tree” и още любими рок парчета на поколения почитатели на Юрая Хийп. Концертът е с обявен начален час 18:00, а входът е свободен. За финала на празничния концерт е подготвена заря. Площад „Свобода” се намира много близо до красивия Дунавски парк, който си заслужава да бъде посетен от гостите на града.

Ясна е вече пълната програма на провеждане на всички събития в града. Програмата включва концерти, изложби, представяния на книги, прожекции на филми, театрални представления, програми за деца, а в музеите ще се влиза безплатно. За повече информация за събитията – сайтът на община Силистра.
Share.

Leave A Reply