Биография на руската певица Пелагея

0

Пелагея Сергеевна Ханова е родена на 14 Юли 1986 в Новосибирск. Тя е руска певица, основателка и вокалистка на групата „Пелагея”. Репертoарът им съдържа руски народни песни, романси, както и авторски песни.

Пелагея Ханова е на сцената още от ранното си детство. Всъщност, Пелагея не е някакъв псевдоним, а реалното име на певицата дадено ѝ при раждането. Тя още от малка се е отличавала с прекрасни гласови данни, превъзходен слух, чиста интонация, способност да пресъздаде различни вокални маниери и широк диапазон.

Всъщност, Пелагея се проявила с толкова много таланти и дарби, че сибирските медии я наричат „вокален вундеркинд”. Малко след това вече из цяла Русия се е говорило за нея и я определят като национална гордост на Русия.

Малката Пелагея избрала да изпълнява съвсем непопулярните за тогава жанрове руски фолклор и романс.

На 8 годишна възраст Пелагея е приета да учи, при това без изпит, в Новосибирско специализирано музикално училище към Новосибирска Консерватория и така тя става първата ученичка-вокалистка в историята на училището.

На 9-годишна възраст тя се запознава с лидера на групата „Калинов мост” Дмитрий Ревякин, който изпраща видеокасета на Пелагея за музикалното предаване „Бъдеща звезда”. Юрий Николаев взема изключителното решение да наруши правилата на предаването и да включи малката певица в конкурса „Победителите на Бъдещата звезда”, където тя с лекота печели първото място и получава приза „Най-добрата изпълнителка на народни песни за 1996 година”, както и премията от 1000 долара.Пелагея получава и покана от Московската Патриаршия да участва в един от концертите в Кремъл. Там малката певица се запознава с Патриарха на Москва и цяла Русия Алексий Втори и получава от него благословия за творчество.

През 1997 година Пелагея става част от групата на Новосибирския държавен университет. Там тя изпълнява своя хит „Обичай, братко, обичай” и става главен драматичен образ в представление, което се излъчва по BBC. По това време се и запознава с Игор Тонких – генерален директор на най-независимата и прогресираща звукозаписна компания „ФИЛИ”. След не много дълги преговори, младата изпълнителка подписва договор с компанията за записване на няколко албума.

Заедно с майка си, Пелагея заминава за Москва, наемат си квартира и издава първият си диск с името „Любо”.

На 15 годишна възраст тя завършва училище на индивидуално обучение и постъпва във естрадния факултет на Руския институт за театрално изкуство. През 2005 година тя го завършва с червена диплома, като за стандартите на Русия това е най-високата оценка. По същото време, тогава момичето основава и е вокалистка на групата, носещо нейното име.

През 2003 година тя взима епизодични роли в телевизионния филм „Есенин”.

Заедно с актрисата Дария Мороз участват в третия сезон на телевизионното шоу „Две звезди”. А през 2009 година дуото побеждава в телевизионната програма „Достояние республики”.

През 2011 година взима участие в Аудиоспектакъла „Съкровената приказка” на Николая Борисов.

През 2012-2014 година става треньор-наставник в музикалния формат „Голос” – руският вариант на Гласът на България. Тя е неизменна част от шоуто в продължение на три сезона заедно с невероятните Леонида Агутина, Александра Градского и световно известния певец и DJ Дима Билан. В първият сезон от нейния отбор е била Елмира Калимулина, която заема второ място във формата. Във вторият сезон в нейният отбор е Тина Кузнецова, която завършва четвърта, а през третият ѝ сезон Ярослав Дронов, който също е от отбора на Пелагея, завършва втори.

През 2014-1016 година певицата е част от журито в другия популярен музикален формат по Първи канал на руската телевизия, а именно „Гласът на детето”.

През 2014 година Пелагея озвучава ролята на божата кравичка в анимационния филм „Разпери крила”.

Дискография:

1999 — „Любов!” (сингъл)

2003 — „Пелагея”

2006 — „Сингъл” (сингъл)

2007 — „Момически песни”

2009 — „Сибирски драйв”

2010 — „Пътища”

Личен живот:

За личния живот на Пелагея няма много информация поради факта, че тя се опитва да го запази в тайна, но все пак ето и няколко момента от него:

През 2010 година Пелагея Ханова се омъжва за режисьора Дмитрий Ефимович

През 2016 година хокеиста Иван Телегин ѝ предлага брак. След края на хокейния шампионат двамата се разписват на скромна церемония. След сватбата Пелагея се отказва от участие като съдия в новите сезони на музикалните формати „Голас” и „Голас Дети” за да намали своите работни ангажименти и да се подготви за най-прекрасния момент в живота си. На 21 Януари 2017 година на новобрачната двойка им се ражда дъщеря, която кръщават Таисией.

Share.

Leave A Reply