Фестивалът „Изкуството е…“ с Джо Лин Търнър в Монтана

0

Джо Лин Търнър, заедно с родната група Еридан, ще разтресат Монтана на 17 юни. Концертът ще се състои на площад „Жеравица” и ще бъде част от петото издание на фестивала „Изкуството е…”. Фестивалът тази година ще предложи на любителите на качествената музика един вълнуващ и различен галаспектакъл „Децата на Монтана на една сцена с Джо Лин Търнър и рок група Еридан”.

izkustvoto_eГрупа Еридан наскоро представи новия си албум, озаглавен „Време разделно”, в който пее новият вокалист Славин Славчев. Славин стана известен с участието и победата си в „Х Фактор 2014”. Групата е избрана от легендарния бивш вокалист на Рейнбоу и Дийп Пърпъл Джо Лин Търнър за концертите му в България. Джо Лин Търнър гостува у нас освен в Монтана на 17 юни, също и в Троян на 18 юни, а малко по-късно през лятото в Тутракан като хедлайнер на фестивала „Огненият Дунав”.

Фестивалът „Изкуството е…” се провежда за първи път през 2012г. в град Монтана и негов организатор е младата и талантлива оперна певица Нелиан Николова. Фестът се спонсорира от фондация „Изкуството е”.

Основната идея и цел нa фестивала „Изкуството е…” е да запознава децата с различните форми на професионалното изкуство, да ги среща с техни любими артисти и творци, да стимулира индивидуалното развитие на таланта на всяко дете, да се бори срещу агресията и липсата на културни и морални ценности у младите хора, да подпомага интегрирането на хора със социални проблеми или увреждания в обществото.
В рамките на фестивала всяка година, освен разнообразните гала-спектакли и концерти, влизат и допълнителни събития: отворени майсторски класове по пеене и различни музикални инструменти, фото-изложби, семинари и благотворителни базари.

Важно събитие, провеждащо се всяка година като част от фестивала, е и срещата между децата от Дневния център за деца и възрастни с увреждания в Монтана и Дома за деца, лишени от родителска грижа „Люба Тенева“ в град Берковица с талантливи деца от региона и известни личности.

Фестивалът е важен фактор, подпомагащ развитието на културния живот на град Монтана и региона. За четирите си издания фестивалът събра на сцената си: Joe Lynn Turner (бивш вокалист на Rainbow and Deep Purple), рок групите БТР, ЕРИДАН, КИКИМОРА, Васко Кръпката и „Подуене Блус Бенд” и ФОБОС, Маргарита Хранова, Деси Добрева, Орлин Павлов, Симфонията „София” и Джаз формация „София”, Видинска филхармония, Орлин Цветанов, Севинч Ибрахим, Любена Нинова, Вася Попова, VenZy, студенти и преподаватели от Национална музикална академия и други.

Фестивалът „Изкуството е…” е насочен към широката аудитория. Всяка година, програмата му и артистите, които ще вземат участие в нея, са внимателно подбрани, за да може събитието да бъде интересно и полезно за различните възрастови групи.
Share.

Leave A Reply