Green Yeti, BUS и родната Feedbacker в клуб Live & Loud на 5 май

0

Гръцките групи Green Yeti и BUS (Bus the Unknown Secretary) гостуват в София в клуб Live & Loud на 5 май 2017, а към тях в събитието се присъединяват и нашенците от Feedbacker. Green Yeti на следващия ден, 6 май, ще забият в Свищов в клуб Disorder. Цената на билета в клуб Live & Loud е 13лв и се заплаща само на място в клуба преди концерта. Входът за Green Yeti в Свищов в клуб Disorder е 3лв.

Green Yeti, освен че е герой от популярна легенда, е нова група от съседна Гърция. Бандата се състои от трима музиканти, които свирят авторска музика, която очевидно по гледанията в youtube се приема доста добре от музикалните фенове. Жанрът на Green Yeti (Зеленото Йети) трудно може да се определи точно, защото представлява смесица от психеделик рок, стоунър рок, дуум, както и леки прогресив елементи. Вокалите са чисти, така че групата не звучи прекалено тежко и мрачно.

Green Yeti се сформират през 2014 в Атина, а през 2016 записват първият си албум. Албумът носи заглавието “The Yeti Has Landed”, (Йетито се е приземило) – нищо учудващо като име с оглед името на самата група. А и Йетито определено излиза от пещерата на гръцкия ъндърграунд с този албум, тъй като има над 71 хил. преглеждания в youtube. Новият албум на Green Yeti излезе съвсем наскоро тази година и носи заглавието “Desert Show” и след него групата тръгва на турне през май.

Green Yeti: Dani – бас, Mike – китара и вокали, Tsak – барабани




Bus the Unknown Secretary, или накратко казано BUS са хард рок/хеви метъл група от Гърция, създадена през 2011. Жанрът на групата може да се определи като смесица от хард рок, хеви метъл, дуум метъл, рок енд рол, стоунър, психеделик и лек пънк рок от „старата школа”. Групата прави авторска музика, но определено е с усещането на 70-те години на миналия век и се долавят доста познати рифове, пречупени умело през погледа на музикантите от BUS. Групата със сигурност би се харесала на олд скуул феновете и в частност на тези на групи като Блек Сабат, UFO, Уайтснейк, The Who, Thin Lizzy. Bus the Unknown Secretary издадоха едноименния си дебютен албум през 2016.

Bus the Unknown Secretary: Aris – барабани, Bill City – китара, вокали, Chob D’oh – бас, Fotis – китара.

Feedbacker представлява интересно дуо от София, съставено от русокосата барабанистка Деси и басиста и вокалист Шентов. Жанрът им може да се определи като noise rock/sludge с хардкор мотиви. Текстовете им са на български. Дебютното им, едноименно ЕР излезе миналата година през българския независим лейбъл Kontingent Records и оттогава насам бандата направи едно мини турне, както и изяви в Сърбия, Гърция и България.

Share.

Leave A Reply