Модни тенденции в детската мода

0

От десетина години детската модна индустрия се радва на засилено внимание. Почти всеки моден дизайнер създава и колекция за малчугани, като част от всяка нова модна линия. Постепенно, детските предложения се повлияват от мотивите в облеклата за възрастни и става модерно дрешките да се проектират почти изцяло по техен модел. Резултатите от тази тенденция надминават очакванията дори и на най-критичните експерти в бранша – изцяло детските елементи в моделите остават на заден план, а най- актуалните дрешки вече представляват умалени размери на популярните модни трендове. Всички малки госпожици и господа имат възможност да се докоснат до толкова харесваните от тях облекла на любимите си филмови герои, и изцяло да копират стила им. Тенденцията “ Mini-me “ е била актуална и преди в доста модни колекции, но през последните години детските облекла са изцяло ориентирани към този стил, и дори и бебешките модели се предлагат във визия, подходяща за модерна малка дама или господин. Традиционните разбирания за “ момичешки “  и “ момчешки “ кройки и цветове се превръщат в отживелица, тъй като всяка госпожица се ориентира към моден бежов тренч или гръндж дънките, които толкова е харесала в гардероба на мама.Дело на световните модни брандове, новата тенденция в облеклата за малчугани поставя детската модна индустрия в “ светлините на прожекторите “ и започва да я превръща в самостоятелен бранш. Изключително разнообразните облекла се харесват на децата и техните родители, които вече нямат нужда от въображение, за да осигурят на малчуганите подходящи облекло за повод. Чуждестранните, а родните модни  колекции предлагат ежедневно и официално детско облекло за всякакви поводи, придружени с подходящи аксесоари и обувки, а неограничените възможности за онлайн пазаруване предоставят възможност за закупуване на прекрасни модели на много достъпни цени.

Кои са основните акценти в детската мода през 2018 г.

Водещият мотив в детската мода- mini-me, е актуален и през 2018 г., а основните тенденции при детските дрешки се класифицират в две основни категории:

  • Стрийт стайл. Облекло, подходящо за всякакви изненади!

Стрийт стайл трендът е елегантно- небрежен и се отличава със свободни кройки, немачкаеми материи и заимствани от ежедневието идеи. Детските street тенденции все още са актуални и през 2018 г., и ще бъдат повлияни от гръндж визията на 90-те и casual културата от началото на 80-те години. Дънки с разрез на коляното, широки пуловери, вълнени туники, модерната парка, шапката, кецовете и ризата, небрежно завързана на талията, са само част от актуалните тенденции.

  • Елегантно-аристократичен стил

Елегантният стил е представен от стилни поли и рокли ( плисирано каре, тюл и вълна ), носени върху плътен чорапогащник или клин, заедно с дълги цветни панталони за момчетата, палта и елеци от туид и естествена кожа, къси мохерни жилетки,  блейзъри и вратовръзки.2018 г. в детската мода съчетава нежни бродерии и ярки принтове, комбинира по-груби памучни десени с тюл, коприна и шифон. Роклите и туниките, както и елегантните блейзъри при момчетата, елеците от естествена кожа и плътните чорапогащи ще бъдат актуални цяла година. И не забравяйте-  клиновете се носят в различни цветове и принтове, и задължително се комбинират с кубинки!

Share.

Leave A Reply