Наско от БТР и Християна Лоизу в мюзикъл от Андрю Лойд Уебър

0

Прочутият мюзикъл „Исус Христос суперзвезда” от Андрю Лойд Уебър и с текст на Тим Райс ще бъде поставен на сцената на Античния театър в Пловдив на 30 август. В спектакъла ще вземат участие известните родни изпълнители Атанас Пенев (от БТР) в ролята на Пилат Понтийски и Християна Лоизу като Мария Магдалена. Тенорът Богомил Спиров ще влезе в ролята на Исус Христос, а Момчил Караиванов ще бъде в тази на Юда. Представлението ще започне от 20:30 часа на сцената на Античния театър, а билетите се продават в мрежата на eventim.bg, на касата на Концертна зала и в билетен център пред Общината.

Наско от БТР вече е влизал в ролята на Пилат Понтийски. Ето какво споделя за ролята си: „Пилат има две особености, които са извън това, което всеки знае за него. Всички знаят, че той е лошият, той е наместникът на Рим по това време и е съдия в крайна сметка. Но като всеки един нормален съдия и в него има нещо човешко. Това проличава в съня му, който е в първата част на рокоперата. И другата му особеност – той се мъчи да бъде справедлив. Това се вижда на финала в съда, където Пилат се опитва да помогне всячески на Иисус. Но Иисус не му оставя възможност. Както и народът. Пилат е една голяма пионка в ръцете и на първожреците, и на народа, и естествено на Рим. В мен се надявам да преобладава справедливото и човешкото.“

Популярният мюзикъл ще бъде изпълнен под диригентската палка на Константин Добройков, а хореографията е дело на Боряна Сечанова от балет „Арабеск”.
Share.

Leave A Reply