Предимствата на пералните със сушилня

0

Пералнята е незаменим помощник в домакинската работа за всеки дом и трудно бихме си представили да живеем без нея в 21 век. Ако вече ѝ е дошло времето да я сменим с нова, по-добра, защо пък да не помислим за пералня със сушилня. Сушилнята не винаги е толкова необходима, както е пералнята, но в много случаи би ни била много полезна, като например ако имаме малки деца или пък за сушене на дрехи при лошо време.

Знаем добре, че в днешно време покупката на техника си е малко на късмет, но все пак гаранцията е много важна, както и да направим проучване преди да купим даден електроуред. Добре е да се поинтересуваме дали харесаният от нас модел уред, например в случая пералня със сушилня, се разваля често или има твърде много отрицателни отзиви за функционирането му. Не винаги можем да съдим по отзивите в онлайн пространството, но ако са твърде много в дадена посока има защо да се замислим. Мненията на приятели и познати при покупка на техника обикновено са ни от полза и често накланят везните в дадена посока при покупка.

При покупка на пералня знаем, че е важно да има програма за кратко пране. Обикновено тази програма е най-често използваната за пране, както е добре да има функция да се нагласява отделно желаната температура на пране, тъй като често се налага да перем на 40 или 30 градуса, дори и при дълга или средна програма. Това е така, поради естеството на материите и кройките на дрехите. По принцип при колкото по-висока температура перем дрехите, толкова по-бързо те изтъняват и се износват, както и цветовете избледняват. Средно дълго пране от около час и половина при ниска температура изпира дори и по-сериозно замърсени дрехи без да ги съсипва и е по-добрият вариант в дългосрочен план за дрехите, отколкото често да перем на над 40 градуса и на по-кратка или същата като продължителност програма. При дрехи, които са миришат на пот или имат петна са по-важни препаратите, които използваме за пране, отколкото да пуснем пералнята на по-дълга програма с по-висока температура. Вече има на нашия пазар качествени препарати за освежаване на прането, които помагат за изпирането на дрехи, които няма как да се перат на висока температура, а миришат на пот например.

Сушилнята определено би била полезна в много случаи и е добре да я имаме, особено при възможност да е две в едно с пералнята. Предимство да имаме и сушилня е ако домът ни е малък и няма място къде да прострем всички дрехи, или пък нямаме тераса. Дори и при наличието на простор на терасата знаем как е при дъждовно или много студено време, при мъгла, или пък какво се случва с тъмните дрехи при силно напичане от слънцето през лятото. Всички знаем, че не е никак безопасно да си прострем отвън черни дрехи при минусови температури или при силно слънце. Освен това сушилнята дава предимство да ни изсъхнат бързо дрехите, което в много ситуации би ни било важно. Пералнята със сушилня има предимството да имаме две функции в един уред и така да не заема твърде много място, ако искаме двата уреда поотделно. Все пак трябва да имаме предвид, че когато пералнята е със сушилня, сушилнята често не може да събере цялото ни пране и да го изсуши качествено, но така или иначе част от прането можем да сушим, както сме го правили досега, а сушилнята просто да ни помага за другата част и да ни е от голяма полза за дрехите, които ни трябват сухи.

Share.

Leave A Reply