Трибют група на Металика идва у нас за 3 концерта

0

Украинската група Scream Inc., изпълняваща основно кавъри на Металика, ще изнесе 3 концерта през май в България. Scream inc. ще забият на фестивала Polinerooock fest (клуб Polinero) в Пловдив на 13 май 2017, на следващия ден ще свирят във Варна в клуб „Усмивка“ („Smile“), а на 15 май завършват обиколката си из България в София в клуб Live& Loud.

Scream Inc. (Скрийм) едва ли говори нещо на българските рок и метъл фенове, затова ще се опитам да дам повече информация тук в статията. Групата е сформирана на 17 април 2008 в Киев, Украйна. Scream Inc. пишат за себе си в сайта си, че започват да свирят кавъри, за да усъвършенстват уменията си като музиканти, както и поради причината, че по това време нямат собствени песни. Любима група им е Металика и затова избират да свирят техни песни.

Scream Inc. Тъй като Scream Inc. стана значително популярна като трибют група на Металика, музикантите пишат за себе си шеговито в сайта си: “Metallica is our business … And business is good”. И те са напълно прави – успешни концерти в родната Украйна, както и в други страни от Европа, предимно в държавите от Източна и Централна Европа. Популярността им на добра трибют група на Металика нараства значително от интернет и в частност youtube канала им.

През 2014 групата започва проект със симфоничен оркестър, с който правят трибют на „S&M” концерта на Metallica от 1999. Това помага на Scream Inc. да се развие като група, както и да добие по-голяма популярност – концертите се провеждат в напълно разпродадени зали в Украйна и Русия, включително в Кремъл.
През 2015 Scream Inc. издават дебютното си EP с авторска музика, озаглавено “Inception”, което включва първите им три сингъла: “Higher and Higher”, “Lyrics Of Life”, и “Open Fire”.

Група Scream Inc. качват в youtube канала им клипове от концерти и техни песни, но също така правят интересни влогове, като например клипчета за преживяванията и пътуванията им през европейското им турне, за трудностите, с които се справят, както и много забавни моменти.

Scream Inc. е в състав: Максим Розкрут – ритъм китара и вокали, Андрей Лютьй – барабани, Михаил Рубанов – соло китара, Тарас Карпенко – бас.

Share.

Leave A Reply