Българката Елмира Дърварова е в номинациите за „Латино Грами”

0

Цигуларката Елмира Дърварова е номинирана в категория „Най-добър албум с танго”, записан с пианиста Октавио Брунети. Албумът е озаглавен „Пиацола: От етюдите до тангата”.

12-09-26-02530_1Българската цигуларка е дългогодишен концертмайстор на Метрополитън опера в Ню Йорк, а сега музикант на свободна практика и високо ценен звукозаписен артист. Тя е първата и единствена жена концертмайстор в историята на Метрополитън опера. Пловдивчанката получи номинацията за изключително престижната награда със соченият за наследник на Астор Пиацола – пианистът Октавио Брунети. Аржентинецът спечели „Латино Грами” в тази категория през 2007 година, но за съжаление на почитателите му почина едва 40-годишен през 2014-та година.

Конкуренцията за наградата в категорията за най-добър танго албум е много силна. Изпълнителите, които също се надяват да грабнат наградата са: Ариел Ардит, Оркестъра за танго на Буенос Айрес, квинтет „Леополдо Федерико“, Берта Рохас и Camerata Bariloche, Selección Nacional De Tango.

Елмира Дърварова записа нов студиен албум в Индия, който излезе на 25 септември 2015 г. на музикалния пазар. Албумът на цигуларката е озаглавен „Soul Strings“.
Share.

Leave A Reply