Johnny Gioeli отново ще пее с група ЕРИДАН

0

JOHNNY GIOELI идва отново в България. Известният американски певец, текстописец и композитор ще направи концерт с родната банда ЕРИДАН в София в клуб JOY Station на 24 март 2018. За Johnny Gioeli (Джони Джийоели)това ще е втори концерт с нашенците от ЕРИДАН, тъй като те изнесоха съвместен концерт на фестивала „Изкуството е…” в Монтана през изминалото лято.

Който е гледал на живо шестото издание на фестивала „Изкуството е…” в Монтана знае какво да очаква на концерта в София. ЕРИДАН е много стабилна група, особено що се отнася до свирене с известен певец, освен това музикантите притежават необходимия опит и винаги подхождат сериозно към подобно предизвикателство.

През 2017 г. ERIDAN беше избрана за концертираща група, лично от Johnny Gioeli, който в официално интервю заяви: „ERIDAN… това е перфектната банда!“.JOHNNY GIOELI е известен като вокалист на HARDLINE, AXEL RUDI PELL, CRUSH 40, както и има множество солови проекти и участия в проекти на други музиканти. Той е добре познат глас за рок и метъл феновете по света и у нас. Професионалната му музикална кариера започва, когато e едва на 11 годишна възраст, а до момента има записани и издадени над 40 албума, повече от 1000 концерта по целия свят, участвал е като хедлайнер в най-престижните рок фестивали в света. През 1992 г. парчетата “Hot Cherie” и “Takin’ Me Down” на групата на Johnny – Hardline, успяват да достигнат съответно до 4 и 6 позиция в световно известната класация Billboard top 100, а през 2017 г. албумът им “Human nature” по продажби достига до 42 позиция в световната класация. През 1998 г. световно признатият немски китарист Axel Rudi Pell кани Johnny за певец в своята група, като и до днес те са заедно. През 2014 г. албумът им “Into the Storm” става „Златен“.На концерта му в столичния клуб JOY Station ще се насладим освен на песни от изброените групи, на които е вокалист, така и на обичани рок класики на Deep Purple, Rainbow и Ronnie James Dio. Американският певец е идвал в България като вокалист на групата на германския китарист Axel Rudi Pell за концерт на Каварна Рок Фест през 2016 и още оттогава пази приятни спомени от страната ни. Със сигурност има такива и от гостуването му в Монтана, а сега е време да посети и столицата ни.

Клуб JOY Station се намира на адрес ул. „Акад. Стефан Младенов”, квартал Студентски град, София. Концертът започва в 21:45 и се очаква да приключи в 23:45. Цената на билетите на предварителна продажба е 20лв, а в деня на концерта на входа на клуба – 25лв.

Share.

Leave A Reply