„Огненият Дунав” в Тутракан с богата културна програма и здрав рок

0

Джо Лин Търнър, заедно с нашите рокаджии от група Еридан, Кен Хенсли с Ясен и неговата банда и постановка на Софийска опера и балет са част от приятните изненади на тазгодишното издание на фестивала „Огненият Дунав”. Фолклорна вечер с любопитни международни участници също ще бъде част от фестивала в Тутракан.

Поредното издание на фестивала „Огненият Дунав” в китното крайдунавско градче Тутракан ще започне на 27 юли с постановката на Софийската опера и балет „Зорба Гъркът”. Спектакълът е игран едва в пет областни града досега в страната.

Втората фестивална вечер ще бъде изцяло фолклорна – на тутраканска сцена ще гостуват фолклорни ансамбли от съседна Гърция, побратимения турски град Чорлу и далечна Чили.

ken_hensley_yassenДжо Лин Търнър и Кен Хенсли са тазгодишните рок звезди, част от фестивала „Огненият Дунав 2016” в Тутракан. Композиторът и текстописец на почти всички песни на Юрая Хийп до 1980 Кен Хенсли ще направи концерт с групата на Ясен Димитров на 29 юли. В същата вечер подгряващи концерта на Кен Хенсли ще бъдат млади поп и рап изпълнители, Румънеца и Енчев и млада рок банда от София. Припомняме, че Кен Хенсли гостува в Тутракан за втора поредна година, след като през миналата под звуците на July Morning, чийто автор е самият той, събралите се фенове рано сутринта на 1 юли посрещнаха красивия тутракански изгрев. Кен Хенсли има множество концерти у нас с групата на Ясен, което означава, че има изграден синхрон между нашите музиканти и Хенсли, което от своя страна предполага изпълнения на множество хитове на Юрая Хийп на световно ниво.

eridan_joeДжо Лин Търнър вече направи два страхотни концерта с родната банда Еридан тази година. Събитията се състояха в Монтана и Троян и бяха част от два много добре организирани фестивала, какъвто обещава да бъде и този в Тутракан.  Джо и група Еридан показаха, че си партнират по чудесен начин на сцената и определено ще разтърсят и североизтока ни с вечните класики на Дийп Пърпъл, Рейнбоу и Ингви Малмстийн. Талантливите музиканти от Еридан са в състав Иво Икономов – бас, Димо Тодоров – китара, Станислав Петров – клавишни и Стоян Петров – барабани. Бившият вокалист на Рейнбоу, Дийп Пърпъл, Ингви Малмстийн и Брейзън Абът  Джо Лин Търнър ще излезе на тутраканска сцена с група Еридан на 30 юли. В края на концерта организаторите са подготвили лазерно и огнено шоу. Подгряваща група в последния фестивален ден ще бъде Конкурент. Освен големия концерт на Джо Лин Търнър, в същия ден ще се проведат множество разнообразни събития като състезание по преплуване на река Дунав, гребане, риболов и приготвяне на най-вкусна рибена чорба.

Всички прояви, част от фестивала „Огненият Дунав“, са с вход свободен!
Share.

Leave A Reply